top of page

KWB Kaulille zet KWB Boseind een hak!

Een week na de verrassende nederlaag in en tegen de Bosuilen, knoopt KWB Kaulille weer aan met een zege. Ondanks ijskoude temperaturen en een gure wind, waren ook de supporters van de bezoekers weer talrijk aanwezig. T2 Leuke Weltens, in afwezigheid van T1 Bart Kuppens, begon de wedstrijd met onderstaand elftal.

GK: R. Oomsels

DF: J. Claes, A. Bussels, J. Machiels, J. Vangerven

MF: G. Bussels, B. Plumot, S. Nullens

AT: S. Dirkx, J. Willekens, Ru. Bloemen

Bank: R. Lambrichts, P. Stevens, S. Van Vlierden

KWB Kaulille begon goed aan de wedstrijd en voetbalde op de helft van de tegenstander. Een eerste kans komt er wanneer Ru. Bloemen zich goed doorzet en de bal tot bij B. Plumot gespeeld krijgt. Die trapt de bal binnen het kader, maar zijn schot is te zwak om de keeper te verontrusten. In een volgende fase wordt B. Plumot tegen de lijn aangespeeld, hij zet voor in twee tijden, maar S. Nullens schiet een niet te missen kans over.

Naarmate de eerste helft vorderde, daalde ook heet spelniveau van KWB Kaulille. KWB Boseind kwam iets meer in de wedstrijd voor maar ook zij wisten geen gevaarlijke kansen bijeen te spelen. Mogelijk zat de wind hier voor iets tussen, want door de felle, gure wind waren hoge ballen bijna onmogelijk in te schatten.

De ploegen gingen rusten bij een 0-0 stand. T2 L. Weltens liet in de tweede helft drie frisse krachten opdraven. Publiekslieveling S. Dirkx moest de tweede helft aan zich voorbij laten schieten wegens familiale verplichtingen en ook J. Claes en S. Nullens bleven binnen. De wissels van Weltens bleken meteen zijn vruchten af te werpen wanneer R. Lambrichts zich goed doorzet op het middenveld en S. Stevens diep stuurt. Die twijfelt niet en zet de 0-1 op het scorebord. KWB Boseind leek wat uit zijn loods geslagen en KWB Kaulille zette steeds meer druk naar voren. Topschutter S. Van Vlierden zet zich sterk door op links, komt de zestien binnen, wilt voorzetten en ziet zijn voorzet afwijken op de voet van een tegenstander en mede door de wind rechtstreeks in doel waaien. Dat heet dan het geluk van een topschutter.

De wedstrijd werd nu steeds heviger en ontaarde een eerste keer wanneer J. Vangerven een speler van KWB Boseind langs achter neerhaalt wanneer de speler al met de bal over de lijn was. De arme man was er zo van aangeslagen dat hij zijn ultimatum stelde: ofwel moest J. Vangerven gaan douchen, ofwel stopte hij ermee. Die keuze was snel gemaakt en de speler van KWB Boseind droop (waarschijnlijk meer omdat hij koud had) af naar binnen. KWB Kaulille was even de concentratie kwijt en KWB Boseind kon dan ook met een binnenwaaiende hoekschop nog tegenscoren. Het vervolg van de wedstrijd werd steeds meer gekenmerkt door enkele stevige foutjes, maar wanneer twee spelers van KWB Boseind topschutter S. Van Vlierden foutief proberen neer te halen, besluit de scheids een einde te maken aan de wedstrijd.