top of page

KWB Kaulille knokt zich naar overwinning!

KWB Kaulille stond deze week voor een verplaatsing naar Wijchmaal. Aangezien de vorige ontmoeting tussen de twee ploegen resulteerde in een 2-1 overwinning voor de Veteranen van Wijchmaal was KWB Kaulille gebrand op revanche. Die wedstrijd was toen al een vrij potige match, iets wat mede door de huidige toestand van het veld deze wedstrijd nog extra in de hand werd gewerkt.

Aangezien de examens ten einde zijn, kon trainer Kuppens - in afwezigheid van zijn trouwe assistent Weltens - terug beroep doen op zijn studenten. Eerste keeper Oomsels blonk uit in afwezigheid (het gerucht gaat de ronde dat hij momenteel in Zwitserland / Oostenrijk verblijft voor de opnames van de nieuwe Baywatch), waardoor er beroep gedaan moest worden op tweede keeper Geerinck. Die was echter te laat op de wedstrijdvoorbereiding, met als gevolg dat Kuppens prompt besliste hem op de bank te laten plaatsvinden en gelegenheidsdoelman Vanmierlo in het doel te laten post vatten.

Opstelling:

GK: Vanmierlo

DF: Vangerven, Machiels, Bussels, Ro. Bloemen

MF: G. Bussels, Schuurmans, Plumot

AT: Delarbre, Van Vlierden, Nullens

KWB Kaulille begint sterk aan de wedstrijd en eist het meerendeel van het balbezit op. Ondanks de slechte staat van het veld, proberen ze met hun tiki taka voetbal toch de opening te vinden. Topschutter Van Vlierden knapte zoals gewoonlijk ook vandaag weer veel werk op in de hoop zijn goaltje weer mee te pikken, maar bleek vandaag minder gelukkig in de afwerking. In de topschutterstand wordt hij op de voet gevolgd door Nullens, die vandaag enkele goede kansen creëerde, maar mede door de vettigheid in het strapschopgebied niet op doel kon besluiten. We zijn halfweg de eerste helft wanneer Schuurmans de bal recupereert op het middenveld. Hij speelt deze snel af aan assistkoning Ro. Bloemen die zijn naam alle eer aan doet en Nullens een niet te missen voorzet geeft, Nullens faalt niet en schiet de verdiende 0-1 voorsprong tegen de netten. Voor Nullens toch ook alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen. Vervolgens neemt KWB Kaulille wat gas terug waardoor Wijchmaal beter in de wedstrijd komt. Verder dan een flauw balletje tegen de paal komen ze echter niet in de eerste helft waardoor KWB Kaulille met een kleine voorsprong de rust in trekt.

De tweede helft vond er slechts één wijziging plaats in de opstelling van trainer Kuppens. A. Bussels nam vrijwillig post op de bank, mogelijk om zichzelf te beschermen en publiekslieveling Dirkx nam zijn positie in de spits in. Ook doelman Geerinck zou in de tweede helft zijn opwachting mogen maken, maar weigerde zijn invalbeurt als protest omdat hij niet mocht starten aan de wedstrijd. KWB Kaulille begon terug sterk aan de tweede helft, wat duidelijk tot frustraties leidde bij de spelers van Wijchmaal. Het tempo lag te hoog voor hen waardoor ze steeds meer hun voetje lieten hangen. Ze klaagden ook steeds meer bij de scheidsrechter over de overgave en de stevigheid van KWB Kaulille in de duels. In eerste instantie had dit enkele kleine opstootjes tot gevolg. KWB Kaulille probeerde op zoek te gaan naar de 0-2 voorsprong. Ze zetten hoog druk waardoor Wijchmaal steeds meer moeite kreeg om vanachter de bal te ontzetten. Uiteindelijk leverde het hoge stoorwerk ook iets op voor KWB Kaulille wanneer Ro. Bloemen ging storen en de bal in zijn maag kreeg gespeeld. Gelukkig beschikt hij over genoeg buikspieren en de koelheid om de bal nog net met een hakje tot bij Delarbre te spelen. Die ziet Van Vlierden voor het doel staan en zet de bal hard voor. De verdediger van Wijchmaal probeerde de voorzet onschadelijk te maken, maar devieerde de bal in eigen doel.

De onmacht leidde steeds meer tot frustraties bij Wijchmaal en de poppen gingen een eerste keer aan het dansen toen een speler van Wijchmaal (nr. 10) G. Bussels bij zijn edele deel(tje) greep. De spelers van KWB Kaulille kregen het stilaan op hun heupen van de fratsen van deze speler, die Vangerven - naar eigen zeggen - in zijn achterzak had zitten. Ondertussen kreeg Ro. Bloemen bij een bepaalde fase de bal staalhard in zijn ballen gespeeld, waardoor hij genoodzaakt was het plein te verlaten. A. Bussels nam zijn plaats in en begon aan zijn 'Fight of the Century'. Door de omstandigheden begon KWB Kaulille echter wel minder goed te voetballen, waardoor Wijchmaal uit het niks de aansluitingstreffer kon scoren. Bij een volgend heet standje aan het doel van KWB Kaulille eindigde de bal in doeltrap. Een speler van Wijchmaal hinderde doelman Vanmierlo daarbij om de bal op te nemen, waardoor Vanmierlo zijn moment aangebroken achtte om ook een hoofdrol op te nemen in deze wedstrijd, waarin hij overigens niet veel te doen had. De sfeer op het veld werd steeds grimmiger en het escaleerde helemaal toen een speler van Wijchmaal na een overtreding A. Bussels nog een duwtje gaf. Wat hij echter niet besefte is dat hij dat bij de verkeerde geprobeerd had. A. Bussels schijnt in een vorig leven nog een gevreesd MMA vechter geweest te zijn. Gelukkig wist hij zijn koelte te bewaren waardoor er geen gewonden zijn gevallen. Dit was echter wel het laatste wapenfeit van de wedstrijd, want de scheidsrechter besloot dat het wel stilaan welletjes was geweest.