top of page

KWB Kaulille moet nog aan de bak in de terugwedstrijd!

Waar KWB Kaulille in de competitie nog met ruime cijfers won van Jerommekes 2, hebben zij zich in januari met enkele gerichte transfers beter gewapend voor de kwartfinale van de Ops-Ale-Cup. De ziekenboeg van KWB Kaulille is gevuld met een acute epidemie van Examinities, waardoor er enkele sterkhouders noodgedwongen binnenshuis moeten blijven. Ook het management van topspits Dirkx heeft na de moeizame contractbesprekingen beslist dat de speler deze week onbeschikbaar is voor het team. Desondanks wenst hij de groep voor aanvang veel succes via sociale media.

Trainer Kuppens begint met volgend elftal aan de eerste helft:

GK: Ruben Oomsels

DF: Jan Vangerven, Arno Bussels, Jarne Machiels, Robbe Bloemen

MF: Stef Van Vlierden, Johnny Schuermans, Jorge Willekens, Ruben Bloemen

AT: Dennis Delarbre, Dries Nullens

KWB Kaulille start verschroeiend aan de wedstrijd, al kan Delarbre na een lange inspanning geen kracht meer zetten achter zijn schot met als gevolg dat de doelman van Achel zijn plaatsbal maar moet oprapen. Kwatongen in de tribune fulmineren al dat hij zijn energie meer verspeelt met vrouw(en) in plaats van op het trainingsveld. Schuermans, deze week WEL nog tot twee maal toe gespot op het trainingsveld, dirigeert als vanouds vanop middenveld en kan in geval van nood altijd rekenen op Machiels die gezwind alle angels uit de tegenaanvallen haalt of moeten we zeggen de mossels uit de schelp. De eerste echte grote kans is voor KWB Kaulille: Ruben Bloemen met een schijnbeweging waardoor de Achelse defensie op het verkeerde been staat, Willekens die gelooft in de actie en doorzet vanop de flank. De voorzet volgt, Nullens duikt erlangs en de goed gevolgde Van Vlierden besluit hard over het doel. Deze gelauwerde prijsschutter zijn vizier staat nog niet echt op scherp.

Maar ondanks het lichte veldoverwicht voor KWB Kaulille is het toch Jerommekes 2 dat op voorsprong komt. Oomsels zijn hoogtestage in de wintermercato heeft zijn vruchten afgeworpen en hij kan met enkele belangrijke tussenkomsten nog redding brengen, maar op een snedige counter moet hij zich ondanks al zijn inspanningen toch gewonnen geven: 0-1. KWB is hierdoor even de kluts kwijt en staat te knoeien dat het geen naam heeft. Gelukkig kan het team dan terugvallen op de ervaring van ouderdomsdeken Bussels A. die zelfs onorthodox de bal ontzet met zijn buikspieren. Door deze machtsontplooiing van zoveel mannelijkheid zakt bij de Achelse delegatie de moed in de schoenen en zo krijgt KWB terug de overhand. Nullens zweept de WestKurve Ultra’s nog één keer op maar ref Vandenbosch blaast voor het rustsignaal.

Bij aanvang van de tweede helft blijven Bussels en Willekens in de kleedkamer. Zij worden vervangen door OnsOranje Stan Verspagen en de Grote Grijze Geitenbreijer Johan Claes: Vuistje! (Zij die geboren zijn voor 1988 snappen deze laatste wel). Schuermans is opgepompt uit de kleedkamers gekomen, slalomt door de defensie, wordt getackeld en gaat theatraal ten aarde. Ref Vandenbosch knikt echter en fluit voor de elfmeter. Van Vlierden zet zich achter de bal, de supporters hopen dat zijn vizier nu beter is afgesteld. De aanloop en jawel: de 1-1 staat op de tabellen.

Toch is men bij KWB nog niet goed wakker, want bij de eerste de beste tegenaanval kan de bal alweer uit het net van KWB worden geplukt: 1-2 na een frommelgoal op Czerniatinskysche wijze. Tot overmaat van ramp blesseert Schuermans zich ook nog en wordt Willekens terug van de bank gehaald. Ruben Bloemen wordt een rij naar achter geschoven waardoor de troepen zich moeten hergroeperen. Vangerven heeft de boodschap begrepen en kan een paar keer de bal mooi ontzetten om de tegenaanval op gang te brengen.

Aan de hand van het voorbeeld van Robbe Bloemen knokt het team terug in de match. Hij kan een voorzet tot op de schoen van Nullens leggen en deze twijfelt niet. De netten staan bol en de 2-2 is een feit: “KOMAAN!” Het Winterdijkpark is dan een kolkende massa geworden. En nog is het feestje niet gedaan. Wederom Robbe Bloemen met een bal voor doel, Van Vlierden die voor de man komt en een verbouwereerde doelman het nakijken geeft met een sublieme lob: 3-2. Met een Van Vlierden in deze vorm heeft men echt de hoofdvogel afgeschoten.

Claes heeft geen moeite met het tempo en weet zich een paar keer goed staande te houden op de schaarse tegenaanvallen van Jerommekes en zo via Verspagen de aanval op gang te trekken. De wedstrijd kabbelt naar het einde en KWB lijkt tevreden met deze gang van zaken. Toch is er nog een domper op de feestvreugde als Ruben “Vliegend Hert” Oomsels zich verkijkt op een bal en de 3-3 via zijn benen alsnog op het scorebord komt. Tijd om dit recht te zetten is er niet meer als ref Vandenbosch met drie fluittonen de wedstrijd afblaast. Een maat voor niets dus en over enkele weken op naar Achel voor de terugwedstrijd.

Doelpunten:

D. Nullens

S. Van Vlierden

S. Van Vlierden

bottom of page