top of page

KWB Kaulille start seizoen met nipte overwinning!

Een nieuw jaar, een nieuw seizoen en ook meteen een nieuwe tegenstander voor KWB Kaulille. Het is immers de eerste keer dat er gevoetbald wordt tegen de Rena Boys uit Leopoldsburg. Het trainersduo Kuppens-Weltens beschikte over een mooie selectie van 15 spelers. Met deze luxe kon er een sterk startelftal gevormd worden:

GK: Geerinck

DF: Vangerven, Bekx, Plessers, Machiels

MF: Van Vlierden, Schuurmans, Bussels G., Vanmierlo

AT: Delarbre, Dirkx

Wisselspelers: Bloemen Ro., Bloemen Ru., Bussels A., Nullens D.

Al snel bleek dat de bezoekers de intentie hadden om met niets minder dan de drie punten terug te keren naar Leopolsburg. Met offensief voetbal probeerden ze hun stempel meteen op de match te drukken. KWB Kaulille reageerde op zijn beurt met mooi voetbal, wat resulteerde in een goed op-en-neer gaande wedstrijd, wat met veel enthousiasme werd onthaald in de tribunes van het Winterdijkpark.

Op het middenveld moest er geknokt worden voor elke bal. Een sterk middenveld van Leopolsburg belette het duo Schuurmans-Bussels niet om het spel open te breken. De sterke verdediging aan beide kanten zorgden er echter voor dat écht doelgevaar lang uitbleef. Enkele goede acties van Delarbre en Vanmierlo vanop de rechterflank stranden in de zestien. Plessers en Bekx moesten op hun beurt uitpakken met een paar stevige interventies om doelgevaar te vermijden. De spelers mochten gaan rusten met de bordjes nog in evenwicht.

Dit was het sein voor de wisselspelers om het verschil te maken in de tweede helft. Dirkx bleef in de kleedkamer omwille van de nawerkingen van de (Spaanse) griep. De medische staf doet er alles aan om Dirkx zo snel mogelijk weer fit te krijgen. Op zijn plaats kwam Nullens, vastberaden om de netten te doen trillen bij zijn comeback na een operatie aan de elleboog. Ook maakte Bussels G. en Vangerven plaats voor de gebroeders Bloemen. Tot slot werd er gekozen voor meer ervaring in de verdediging met Bussels A., waardoor ook Plessers zijn wedstrijd erop zat.

Ondanks alle wijzigingen bij de thuisploeg kregen we ongeveer hetzelfde verhaal in de tweede helft: aanvallend voetbal met enkele mooie combinaties zorgden voor diepgang in beide richtingen. Scheidsrechter Jos heeft al rustigere tijden beleefd, maar fluit tot op heden een solide wedstrijd.

We zijn een kwartier ver in de tweede helft wanneer een steekpass van Bloemen Ro., met een beetje geluk in de voeten van Nullens belandt. Vastberaden liet hij de keeper van Leopolsburg geen schijn van kans. De 1-0 is een feit. De ontlading is enorm in de tribunes, bij de spelers, maar vooral bij Nullens zelf. Van een droom comeback gesproken!

KWB ging op hetzelfde elan verder en creëerde nog enkele kansen. De afwerking was echter steeds net niet zuiver genoeg. Zowel van Vlierden als Delarbre laten de kans om de score te verdubbelen liggen. Zo blijft het spannend tot het einde. Leopoldsburg gaf zich duidelijk nog niet verloren. Een snelle reflex van Geerinck was nodig om een schot nog net tegen de paal te doen afwijken.

We zitten in het slot van de wedstrijd wanneer één van de Rena boys zich een baan door de verdediging probeerde te dribbelen op zoek naar de gelijkmaker. Dat was echter buiten Bussels A. gerekend. In zijn gedrevenheid om de aanvaller te stoppen raakte hij echter niet het leer van de bal, maar wel de schenen van de tegenstander. Een zogenaamde “vleestackle”. Scheidsrechter Jos floot echter twee keer te veel op zijn fluitje en verplaatste zich richting de toog. Een tumultueus einde van een stevige match. De driepunter voor de thuisploeg is zeker niet onverdiend, maar KWB Kaulille komt op het einde toch nog goed weg.

Doelpunt:

D. Nullens


bottom of page