top of page

Spanning op het Winterdijkpark

De laatste weken stottert de machine van KWB Kaulille zodanig dat een deel van de ultra's van de Westkurve Brigade beslist heeft de match in de tweede helft te boycotten. Is het een eenmalige actie of voor de rest van het Seizoen(s)? In ieder geval: de spelers waren gewaarschuwd en lijken de boodschap ook begrepen te hebben. Uit welingelichte bron zijn we te weten gekomen dat ze vorige week zaterdag de (varkens)koppen bij elkaar hebben gestoken om het tij te doen keren.


Trainer Kuppens en zijn trouwe assistent Weltens pakken uit met een onuitgegeven elftal voor de wedstrijd tegen Jerommekes 2 uit Achel.

GK: Oomsels

DF: Willekens, Beks, Bussels A., Schuurmans

MF: Bloemen, Bussels G., Braeken, Gorssen

AT: Geerick, Dirkx


Dat het een donderpreek geweest moet zijn in de catacomben van het Winterdijkpark is vanaf het begin duidelijk. KWB Kaulille neemt de match vrijwel direct in handen, maar een eerste goede actie via de rechterflank straat nog in de handen van de keeper van de tegenpartij. Doch bij de volgende actie hangt de bal al tegen de touwen. R. Bloemen zet zich goed door en na wat geharrewar in de zestien meter komt de bal bij B. Braeken die hem staalhard binnen werkt: 1-0.


Na een verpletterend openingskwartier neemt KWB Kaulille een beetje gas terug waardoor de wedstrijd wat verder kabbelt tot opeens een streaker het veld betreedt. Op zijn dooie gemak wandelt hij het veld over met in zijn kielzog zijn trouwe viervoeter. Achteraf blijkt het om een ietwat verwarde oudere man te gaan die continu nummerborden en automerken zat te roepen. De medische staf heeft zich over deze man verder ontfermd.


Dit bleek het sein voor KWB Kaulille om weer orde op zaken te stellen. Een doelpunt van J. Willekens wordt door scheidsrechter Vandenbosch en videorif Vanlangendonk al dan niet terecht (dat laten we in het midden) afgekeurd, maar enkele minuten later is het park toch weer opnieuw in extase. Ouderdomsdeken A. Bussels kan zich doorzetten en met zijn handelsmerk, buitenkantje rechts, enig mooi voorbrengen tot bij J. Willekens die de doelman vervolgens kansloos laat: 2-0 met nog enkele minuten te gaan voor de rust.


Toch laat KWB Kaulille het hier niet bij en stelt het voor de rust helemaal orde op zaken. R. Bloemen dweilt andermaal de flank af en ziet zijn schot in eerste instantie nog gekraakt, maar dan is er de immer vinnige gelegenheidsaanvaller J. Geerick om de 3-0 voorbij de verbouwereerde keeper van de tegenpartij te spelen. Onder luid gejuich van de supporters gaan de spelers binnen thee drinken.


Trainer Weltens heeft tijdens de rust ingegrepen. A. Bussels krijgt rust voor de nog komende belangrijke matchen, maar weet dat zijn jongere neefje G. Bussels de honneurs kan waarnemen op het plein. Die heeft deze week trouwens zijn contract, ondanks verscheidene aanbiedingen, bij KWB Kaulille verlengd. De harde kern bedankt hem voor zoveel clubliefde en zingt hem massaal toe. In de tribune pinkt vader en oud-speler Danny Bussels een traantje weg. Ook J. Geerinck heeft last van een kwaaltje en blijft binnen. In hun plaats komen S. Van Vlierden en J. Verbekke.


S. Van Vlierden kan zich direct doorzetten en met een gemeten voorzet de bal tot bij de ingelopen G. Gorssen krijgen. In no-time staat de 4-0 op de tabellen. Het middenveld van KWB Kaulille verdeelt en heerst en zelfs centale verdediger A. Beks ziet zijn kans schoon en rukt mee op (of af). Op het laatste moment kan een voetje van de tegenpartij hem het scoren nog juist beletten. Eindelijk weer champagnevoetbal weerklinkt het uit de tribunes wanneer B. Braeken op voorzet van G. Gorssen deze stelling nog wat kracht bijzet: de 5-0 verschijnt op het scorebord.


Trainer Weltens kan de lach op zijn gezicht niet onderdrukken. Spits S. Dirkx wroet en wringt, maar is in de zone van de waarheid ongelukkig. Maar zijn werklust voor het team is onaaantastbaar. J. Schuurmans waagt zijn kans bij een vrije trap op een mooie plaats, maar helaas strandt deze in de muur, die volgens de tribunes veel te kort stond. Toch kunnen de Jerommekes enigszins de pil verzachten en op een verre bal moet doelman R. Oomsels, die tot dan weinig tot geen werk had en zijn defensie degelijk aanstuurde, zich dan eindelijk toch gewonnen geven.


KWB Kaulille wil echter de kers op de taart zetten en B. Braeken zet met zijn derde van de middag op een voorzet van J. Verbekke de 6-1 op het scorebord. GAME-SET-MATCH want scheids Vandenbosch blaast 3x op zijn fluitje. Onder luid gejuich begeven de sterren zich naar de kleedkamers voor een welverdiende "nabespreking."


Doelpunten:

B. Braeken

J. Willekens

J. Geerick

G. Gorssen

B. Braeken

B. Braeken



bottom of page