top of page

Collectieve offday

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Apachen, werden de spelers van KWB Kaulille getrakteerd op spek met ei. Spek voor de match, extra stevig in de duels zou je dan verwachten... maar dat draaide toch anders uit. De media stelt zich daarbij toch sterk de vraag of de collectieve offday niet eerder te wijten was aan de goudkleurige energiedrank met witte kraag.

KWB Kaulille hoopte verder te gaan op het elan van vorige week, maar merkte al snel dat de tegenstander van deze week toch van een ander kaliber was dan die van vorige week. John Schuurmans zijn Dafalgan was gedurende de eerste helft duidelijk nog niet ingewerkt, want al bij zijn eerste balcontact gaf hij de tegenstander een vroeg kerstcadeau in de vorm van een reuzenkans. Maar hun spits schoot duidelijk nog niet met scherp. Naarmate de eerste helft vorderde, ging de wedstrijd steeds meer gelijk op, totdat de Apachen net voor rust op voorsprong kwamen. Een mislukt(e) voorzet/schot werd in doel gedevieerd.

Onder de rust bleef onder meer sterspeler - Stijn Dirkx - in de kleedkamer, tot groot ongenoegen van de supporters. Geen man overboord, maar als Kaulille nog aanspraak wou maken op de overwinning zou het in de tweede helft toch uit een ander vaatje moeten tappen. Al snel speelde het enkele kansen bijeen, waarbij Robbe Bloemen dé kans op de gelijkmaker miste toen hij alleen op de keeper afsnelde. Vanachter hadden Brecht Plessers, Arno Bussels en Jan Vangerven alles onder controle, waardoor de Apachen voor weinig gevaar konden zorgen. Er ontstond even commotie toen Ruben Bloemen werd afgestraft voor een drieste tackle, volgens T2 Leuke Weltens vol op de bal, maar de scheidsrechter had het bij het juiste eind. Enkele minuten later kreeg wederom Robbe Bloemen weer een goede kans, maar deze keer besloot hij op de paal. Kaulille probeerde in de laatste minuten de druk nog op te voeren, wat resulteerde in een uitstekende kopkans voor Gijs Bussels, maar zijn inzet werd goed gered door de keeper. Met deze kans had hij toch meer moeten doen, maar in de wandelgangen wordt gefluisterd dat hij met transferperikelen in zijn hoofd zit... (wordt vervolgd).

De wedstrijd eindigde met een gekke fase, waarbij de scheidsrechter affloot net voordat Apachen de bal in doel werkte. Daarom bleef de eindstand steken op 0-1. Kaulille bleef nogmaals met lege handen achter, al zal dat niet aan het spek met ei gelegen hebben. Waarvoor dank aan het bestuur. Ondanks de nederlaag werd de dag afgesloten met een stevig Kerstfeestje.